2018 - mtb Team De Grysperre

Ga naar de inhoud

2018

Aktiviteiten
Zo 30 dec TT Gits
 
Samen gestart met stef en Willem, de raceperres stonden op tijd en de rij om in te schrijven was langer dan verwacht. Samen op gezapig tempo en hier en daar me wat getest en Willem vond dat leuk. Plezante rit gasten bedankt
 
Eric
 
 
16 dec kriertocht
 
Na enkele maande/jaren van weinig tot geen MTB activiteit en vele STB (start to bike) verder ben terug begonnen en dit met een krierecrossersrit.
Met broere Fred de 54 km afgehaspeld en de laatste kilometers doorgepuld (laatste jus uit het lichaam) en alzo in extremis nog een avg van 20 km/u gehaald. Enkele jaren terug in dergelijke omstandigheden zaten we makkelijk aan 23-24 en hadden we zeker van thuis uit vertrokken.
De après duurde natuurlijk weeral langer dan de rit zelf maar soit. Een prachtige zondag gehad.
 
Frank
 
 
 
8 dec TT Hertsberge
 
Hertsberge dus 8u30 willem stond al klaar om te vertrekken ikke snel naar binnen en we waren er mee weg. Rustig tempo en babbelend door de bossen van hertsberge wingene ruislede. 2 bev waar warme thee geschonken werd. Het plan twee keer de toer te doen opgeborgen bij aankomst de wind stak me tegen. Vele dreven later met 44km aangekomen fietske afgespoten en dan een korte gezellige aprés. Willem nog de bike op om naar Zedelgem te rijden.
Leuke zaterdagvoormiddag Merci Willem
 
Stefaan
 
Belletje van Eric deze morgen - no go. Hem klonk wat als een verzopen vat, maar bleek nog steeds verkouden te zijn. TIP van ome Willem: een goe schelle zwienevlees, portie antibiotica binnen voor een heel jaar
Ofwel volgende TIP eens bekijken van Bakkero ... de goesting is er direkt, en 't is voor en goed doel ook
https://www.youtube.com/watch?v=oOvneRa79H8
Het gisteren droog kunnen houden in Hertsberge, vandaag aangezet met het gedacht "mja, nat zullen we zijn maar zal het nat, kletsnat, verzopen of gaan we een snorkel nodig hebben onderweg?
Ewel, het was gewoon nat, niet meer dan dat. Bij eerste serieuze vlaag gelukkig int bos. Bijna niets van gemerkt. Net voor de BV een tweede vlaag waarbij de emmers uit de lucht vielen. Gelukkig net op tijd binnen kunnen staan tot het na 10' over was. En dan, niets meer buiten een paar spetters.
De rit zelf, nog wat last van m'n knie/heupval gisteren, eerste gedeelte was echt goed, en niet omdat het in mijn eigen streek was. Dubbel zo goed als gisteren in Hertsberge. Zelf efkens tempo geminderd om te genieten van het bos, drong precies niet door dat ik in Zedelgem aan het rijden was
... natuurlijk volledig privé, maar wat een mooi stuk.
Tweede gedeelte was dan weer niet te pruimen en was het briesje m'n beste vriend om het toch wat boeiend te houden.
 
Willem
Zo 18-11-18
 
Voor dag en dauw vertrokken (rond 8h) naar Rollegem en het vroor nog BRRR. Daar aangekomen iets voor negen ingeschreven en hop daar was ook Willem. De bedoeling was om de eerste keer weer de kaap te halen van de 100 het zou dus doseren worden. Een eindje geprobeerd een paar cyclocrosser bij te houden maar het tempo lag voor mij te hoog. Willem volgde nog goed, maar liet zich toch weer uitzakken. Hier en daar een bosje met eentje die ik nog herkende von een tt deze zomer met wouter. Nu echter was het fillerijden geblazen , eentje die we toch nog eens zouden moeten doen zonder het constante stoppen en wachten. Naarmate de afstand langer werd voelde ik de beentjes toch en ik was niet de enigste. Het was daar constand berg op en af en de wind maakte het ook niet makkelijker. En zie wie kwam er weer in beeld. Onze cyclocrossers. hadden de tocht blijkbaar onderschat. Dat gaf mijn vermoeide benen weer wat moed. Er bij, Willem trok de berg op goed door en ik zag ze kraken. Dan er op en er over en op cruisecontrol naar de meet. Daar een koffietje gedronken op het terras en dan nogd 25 km naar huis. Blij dat ik er was en dank Willem voor het temporiseren !
parcours
https://www.strava.com/activities/1972226127
ps het waren wel degelijk 100km, heb er een stuk of 7 vergeten te registreren op de terugweg
 
Eric
 
 
Vr 16 nov nachttocht torhout
 
Vier nachtrijders, waarvan eentje zonder stem en zonder licht
Parcours voor de een wa leuker dan de andere maar toch met z'n allen genoten. Jenever op einde van de rit en de 2 chouffekes hebben gesmaakt.
 
Willem
 
 
Vandaag nog veel minder stem en idd ferm genoten van de compagnie. Zalig avondritje bedankt mannen. Nog lichte averij opgelopen op de terug weg hahahaha ik zocht lichamelijk contact bij Eric en die duwde me de tarmac op waahahahahahahahhaa.
Nenee lichte hapering en een voore deden me omkantelen.
 
Stefaan
 
 
Was idd leuk, Bij momenten afgezien. Stef je bent de enige niet die gevallen is op de terugweg. Aan het rondpunt mijn voorwiel weggeschoven en ik lag er ook bij. Enkel een brandwondje op mn dij voor de rest geen averij (dat ik kunnen dichten he)
parcours was leuk met die bosjes en lag er goed bij.
Bedankt copains voor het leuke gezelschap !!! EN BEDANKT WOUTER VOOR HET REPAREREN VAN ONS FORUM !!!!
parcours
https://www.strava.com/athletes/3996669
 
Eric
 
 
't was precies the good old days, maar dan 's avonds. Een bakker die zo wild is als een stier, Eric die na 4 weken weinig rijden weer fluitend ons voorbij fietst. En Willem.... tja Willem schreeuwt nog altijd moord en brand als er een bult van 25cm in het bos ligt :):):), sorrrrryyy ik zal de volgende keer roepen, pas op afstappen !
en den après was even leutig.

Meer van dat, maar dan pak ik terug mijn goede oude 26" hardtailke ...

Wollie
 
 
Zo 28-10-18 tt middelkerke
 
de chouffetocht is ondertussen ook al een vaste waarde geworden voor ons dus hier aanwezig wind en koude vielen nog wel mee vond ik ,zelfs een zonnetje was aanwezig prachtige tocht met goed doenbare passages langs de duinen,meewind langs het strand en tegenwind langs de vaart
bevoorr waren niet te doen!wat een overvloed amai,allee ons toch goed geamuseerd,volgend jaar terug
 
Johan
 
 
Zo 28-10-18 ritje op de baan
 
Ha, periode van de feestjes blijkbaar
Gisteren ook feestje, dus ondanks extra uur toch veel te korte nacht. BOB zijnde, veel te veel bio theekes, fruitsapjes en water gedronken. Gevolg deerste 2 uur 3 keer moeten opstaan om te plassen
Gisteren al eens gepolst bij Marc, ritje start 9u met groepje van de Molen ... ideaal !!
Om 11u 30 terug thuis met bijna 85 km, goe trainingske.en ruim op tijd om sebiet met dochterlief naar Ruddervoorde af te zakken.
Marc merci voor de compagnie
 
Willem
 
 
Za 27-10 tt torhout
 
Ondanks regen toch gestart in Torhout. Waren de gekende stroken. Aleen dat stuk rond een veld was er voor mij teveel aan. Maar mij toch geamuseerd.
@willem,de anderen van wielerclub oekene hebben ook forfait gegeven voor de regen.
 
gregory
 
 
Za 20-10-18 tt oostkamp
 
8°C volgens m'n tablet
'k Peins dat er nog geen 4 waren, dus wa te licht gekleed voor een rit in korte broek en zomerkostuum. Marc & Tim ook op de afspraak in Oostkamp. Gekozen voor de 46, steeds een vlot tempooke, hier en daar een snokske en veel te vroeg terug thuis
Tot de volgende guys!
 
Willem
 
 
Za 20-10-18 enduro in remouchamps
 
Toerke met wollie en bbcer jonathan. Remouchamps 34 km 1300 hoogtemeters. En super afdalingen bij een zonnig weerke. Super ondergrond en dito compagnie.
Voldaan en zonder vallen terug aan het rijden u.
 
Stefaan
 
 
 
12-10-18 nachttocht spetters
 
gisteren een leuk ritje, was speciaal , de keuneleute by night. Was ook de eerste keer, een nachtrit met korte mouwkes en in korte broek. Wat een weer, en ipv mist was er stof. Bedankt Willem en aan deze met het schijt beterschap he
 
Eric
 
 
Gisteren, Eric in z'n sas, content gelijk een kind die een paar spekken mag nemen uit de spekkepot. In ieder boske een brede smile tot achter z'n oren, vergezeld van een paar vreugdekreetjes.
Enkel in de Keuneleute kwam z'n dark side boven. Efkens iedereen ophouden, de track blokkeren, op 't gemak een plaske doen terwijl iedereen met z'n schijnwerpers de boel kon gade slaan. En dan eentje die echt niet meer kon wachten, 30 seconden later vierkant uitlachen omdat die bij het oprijden van de schuine kant aldaar nogal onzacht in het zwart gat naar beneden donderde
Zoals Eric aanhaalde ons ferm gejeund, heel op 't gemak gestart al betrapten we onszelf onderweg steeds meer dat het net iets meer was dan op 't gemak.

Vandaag dan van start gegaan in m'n GP Stephan Defreyne op het terrein van de paardenmanège de Blauwe zaal in St-Kruis. Als het al warm was gisterenavond, dan was het deze namiddag naar mijn normen heel warm om meer dan een uur full gaz te geven. Na 2 opwarmingsrondjes al overhit en een literke zweet van onder m'n helm
't Parcours was ongeveer identiek als de vorige jaren, enkel dit jaar door de droogte een aantal dokkerstukken, en als er iets is wat er op m'n systeem werkt, ewel dan zijn het dokkerstukken
Dees jaar, 6 ronden af te werken ipv 5 de voorgaande jaren. Na 3de toerke, flanellen bovenbenen en moeten minderen. Geëindigd op 35 plaats, wat volgens mijn kunnen vandaag, de juiste plaats was. Al is het nadien altijd gemakkelijk om te denken: 'ik mocht da groepje voor mij nooit laten rijden hebben, dan zat er misschien toch nog iets meer in".
Morgen geen bike, wat quality time met de dochter en niet vergeten te gaan stemmen.
Tot volgende week.
 
Willem
 
 
 
7-10-18 tt eernegem
 
De raketten ... waar is de tijd gasten, Bakkero goe warm gelijk een verse gebakken pistoleke van heel de nacht in de bakkerij te staan draaien en dan gelijk een speer vertrekken
Niets van datte deze morgen, of toch "bijna" niets van dat
Greg, Marc reeds present, ik net op tijd op het afgesproken uur. Ingeschreven, geen ander schoon volk van de Grysperre's meer gespot en ons treintje dan maar in gang getrokken.
Dankzij Marc, relatief rustig gestart. En nadien aan een strak tempo de rit afgewerkt, doch zeker (bijna ) nooit een raket tempo.
Enkel bij het naderen van de 2de BV de hendel eens wat meer opengedraaid enkel en alleen om de Alexbiker en zijn compagnon het niet te gunnen om ons nog voor die 2de BV in te halen, klein beetje machogedrag onzertwege was bij deze wel op z'n plaats
Het parcours, minstens om niet te zeggen iets beter dan dat van gisteren in Varsenare. Enkel een paar dokker stroken werden door mij echt niet gesmaakt. Crossparcours op 't einde van de rit was mooi, en met een paar frissere benen ging het nog mooier geweest zijn.
Marc & Greg, leuke compagnie en rit dees morgen.
 
Willem
 
 
7-10-18 ritje op de baan
 
Samen met Eric rond de kerke gereden. Rustig keuvelend hier en daar een stukje offroad gereden.
De beentjes waren nog beetje versleten van de dag voordien de rotte wind voelde ik dus.
Volgende week ritje staden denk ik.
Verkiezing en volk smiddags dus ver ga ik niet gaan.
 
Stefaan
 
 
Za 6-10-18 ritje op de baan
 
Vandaag 120 km ritje op de plus bandjezzzz
Beveren Leie gereden van thuis uit.
Niks speciaal te melden.
We hebben het gereden verdikke haahahhaaa
 
Stefaan
zo 1 sept TT Klerken
Op mijn gemakskes opgestaan, het was ondertussen 8h30 wat eten en met de vlo naar klerken. Een half uurtje later dan verwacht 9h30 klaar om te vertrekken. Ik volg een bendje en zie een bordje "je bent op de 35" hmm Ik kijk achter mij en vraag aan de man achter mij als hij ook aan de grote bezeg is? Hij knikt bevestigend en ik ben gerustgesteld. De mooie stukjes volgen elkaar op ik heb niet veel last van mn ziekte de week voordien maar echt veel kracht zit er niet op. Aan de bevoorrading staat Geert je weet wel jagermeister en die kijkt wat verwonderlijk. Eric ben je ziekjes? Ik denk ben ik nu zo bleek ? nee, waarom ? Omdat je op de 35 zit.....
Tja dan zit er niets anders op dan de 55 ook nog eens te doen he . Ook heel mooi , heel andere tocht dan andere jaren met echt leuke stukjes.
parcours
Eric

ik met Greq naar klerken geweest, thuisgekomen met 25.8 gem op tellerke, leuk tochtje
Gianni

Zo 1 sept les haut rivieres
ik naar les haut rivieres geweest samen met een 8tal broken bicycle leden.
goe gas gegeven naar beneden en opt gemakske naar boven.
ideaal dagje op de bike.
Met weer een rockgarden om u tegen te zeggen.
Weer wat sneller en beter geworden op de trails daar. Met 6 persoonlijke records moe maar voldaan naar huis gereden.
greetz
Bakkero
parcoursza 22-09-18 TT Ingelmunster
Deze morgen met Willem en Gregory op pad , Marc liet weten toch niet te komen al voelde het onderweg alsof em er wel bij was
toch redelijk wat mooie stukken zoals Ooigembos / crossparcours / stukje van city challenge wielsbeke enz.
Dat de brugflanken en klein zwitserland verdwenen zijn wisten we al
maar dat kon de pret niet drukken.
Geen pandakoeien deze keer maar een blauwe smurf gespot die uit de Willem zijn trui bengelde
grappig dingne wi.
Korte apres waar ook schoonvader en de dochter die de 45 deden al aangekomen waren , worstebroodje in m'n keel geduwd en dan windop maar gelukkig achter den brommer
naar huis.
Aangekomen met een mooie 96Km en spontaan den pot recuppoeier beginnen uitlepelen om te bekomen van een goei traininge.
Geslaagde voormiddag , merci mannen.
Grts
Kuba

Zo 16-09-18 TT Geluveld
Leuke tocht, vooral de eerste lus waar er een aantal leuke privebosjes inzaten met mooie stukjes. De 2 andere lussen waren wat minder maar er zaten wel veel privestukken in. Enkel de pijltjes konden beter, al kon dat ook aan ons liggen.
Kurt en Willem bedankt he
parcours

Ritje met Eric naar Ieper en terug hier en daar wat offroad 10% Met stijve billen en bovenlijf.
Toch een 65km gereden eentje gedronken dat was dan ook het einde van een zalig sportief weekend. Wat daarop volgde was intensief lastig maar zeker zo gezond niet :p
Willem


Za 8-09-18 TT Wevelgem
Vandaag harelbeke gereden. Ik kon niet vroeg vanwege met de kleinzoon naar het voetbal voor een keer dat ik dat kon. Afgesproken met Wouter en Sandra. Aan de start was Sandra al vertrokken en Wouter begon met een inhaalbeweging. toch een aantal mooie bosjes , een lange zandak bergop, alles zat er in. Een mooie tocht die ik nog nooit gedaan had. Bdedankt Wouter en Sandra

Erik, het was in Wevelgem dat we gereden hebben
Wouter
Za 8-09-18 tt jabbeke
Nog eens mijn mtb van onder het stof gehaald. Afgesproken met Willem voor een rustig ritje , kwestie van er terug in te komen en mijn fiets een beetje gewoon te worden. Daar aangekomen gezien dat Dieter. Alexander.... en nog een paar fervente kromstuur hardrijders. We wisten dus dat het niet zo rustig zou worden. Me toch geamuseerd. Bedankt voor de compagnie gasten
Marc

Gisterennamiddag berichtje van Alexander "kom je ook naar Jabbeke"?. Gisterenavond, berichtje van Marc, "rij je morgen in Jabbeke"? Dat het niet rustig ging zijn, was voor mij dan al duidelijk
Soit, blij dat ik nog eens de bende van Alexander terugzag, was al geleden van de Vogezen. Maar vooral, aangenaam verrast met Marc zijn aanwezigheid
bijna een jaar geleden dat ik hem nog eens op een echte vélo gezien heb
Dat het snel ging gaan, nemen we er dan met plezier bij.
Na bijna 40km was voor mij het beste er al van af en kwamen er barsten in ons pelotonnetje. Gaten toe rijden zat er vanaf dan niet meer in en was het wachten op elkaar aan de BV's. Aan de 2de BV afscheid genomen van Marc want hem moest tijdig thuis zijn.
De overige 40km aan eigen tempo gereden en op 't einde blij dak er was.
Aan den arrivé, iedereen terug gezien, en de algemene teneur was: "de preut af".
Gelukkig niet al te veel wind richting Zedelgem.
's Namiddags de pelouze afrijden, de klimop kort zetten en bezoekje aan het containerpark bleken toch wat lastiger dan gedacht
M'n zetel zal straks mijn beste vriend zijn.
En ja, de rit zelf: blijft ieder jaar de mooiste uit de streek met toch heel wat mooie privéstukken
Willem

2*09*18 paljas dutzele
na -09-de roger de vlaeminck classic gereden te hebben vandaag de paljas mtb gereden,aangenaam verrast,eerste stukken langs de vaart ooit wel al eens gedaan (safari's ?)maar op het einde(45/85),ja man een zéér tof singeltrackske van zo'n 2km langs da spoor,zeer leuk met wat lichte kombochten,van genoten!
Johan

Zo 26/08 Roeselare
vandaag Roeselare aangedaan met enkele grysperres
toch constant op en af en behoorlijk tegenwind,ja op t eind was't bobijntje af bij mij
goed uitgepeild en toch wel zeer goede bevoorr,nadien nog apres(tje) gehouden met eric
Johan

Ja t'was plezant , alleen jammer van die ene plas
, en op de terugweg de wind rech op mn freze he dedju toch..k'kreeg weer da gevoel
Op tijd thuis gekomen met het mooie ronde getal van 100
En Willem moe nen nieuwen velomaker zoekn me dunkt
Kurt

Tof van al die schoon mannen aan de start te zien. Mij gejeund in mijn kort intermezzo. Met 47 km thuis gekomen en op tijd bij men ouders aan tafel.
Ideaal zondag voormiddag voor mij
Stef

Allez zeg, nog een op weg met " the old gang" Twas leuk gasten en bij momenten lastig . Mooi parcours van Greg weerom en Johan verschoot van het vlakke west vlaanderen. Willem was bijna een achterwiel kwijt en Kurt toonde dat hij klaar was voor zn Viking, De Stef stak zoals gewoonte het vuur weer aan de lont en was zo trots op zn huis dat hij het 2x toonde . Willem, ik hoop dat je alles kon binnenhouden op je terugtocht naar het verre zedelgem
met zn 125km de langste afstand van de grysperres.
filmke
Parcours

ZO 19/8 SINT-JORIS-BEERNEM
Gisteren met de fiets naar St Joris, vandaag wegens een te korte nacht met de voiture richting St-Joris.
Eric gisteren nog verwittigd dat hem z'n Niner moest nemen wegens niets spectaculairs te beleven. Gekend parcours, met 2 speelbosjes en vele lange dreven waar de opkomende wind het cruisegehalte iets uitdagender maakte.
Lieten ze dan ook nog het "op en neer stuk" langs het kanaal letterlijk en figuurlijk links liggen
Soit, da toch niet aan ons laten passeren en wat gespeeld inclusief een Kortemark-flashback
Afgesproken met Eric dat we toch nog eens terug zullen komen om da ene kleine molhoopje, waar geen van ons beiden al fietsend boven geraakte, toch eens te bedwingen. Al was het maar omdat ik in een lang vervlogen tijd daar da ander Mortierke heb zien naar bovenrijden ... en da steekt een beetje hé Eric
@ Sofeurken: soms het verstand eens op nul en wa kilometers malen, 't moet niet altijd een toprit zijn om fun te hebben
Willem
parcours

Za 18-08 enduro
Ik in remouchamps gereden za. Zalig dagje op de trails
parcours
StefaanZo 12-08-18 ritje rond zedelgem
vooral de jonge gasten zeggen dat ;) ik heb het idee dat ik er meer en meer van nodig heb, ik durf zelfs soms al eens een middagdutje doen :oops:
Willem wilde weer gaan BBQen we gaan hem Grillem noemen dus het mocht niet te laat worden. Ik dus met de fiets naar zedelgem gekomen, en omdat we toch in zedelgem waren ook de nieuwe Thomas het adres van Willem doorgegeven en wat blijkt: ze wonen op 100m van elkaar. Anfin daar gestart met 2gidsen Grillem en Kinky Thomas. De mooiste stukjes daar gedaan en thomas nog wat skils meegegeven. Wat trapjes afgereden en een steile helling naar beneden gereden. Dan eentje gaan drinken na een toerke zedelgem van 55km. Genoeg voor thomas die niet van opgeven wist :shock: Ondertussen was de wind aangetrokken en er een powertraining van 48min van gemaakt. Thuis met 99.5 km en een fijn gevoel. Thanks mates! ;)
[link:2]parcours[/link:2]

Zo 12/08 Pihem (Frankrijk)
Kasterlee ,
Iets na 08.00H gestart met Gregory , altijd een mooie streek om te rijden en kwa parcours echt m'n ding..jammer van de afstand.
De regen had het zand wat geblust maar verder gewoon droog , percentage off road van die aard dat ik telkens bij het spotten van een streepje
verhard spontaan op de knieën ging om de grond te kussen.
Er werd niet getreuzeld , we waren met de harde staarten op pad en het parcours leende zich ervoor.
Bredere bospaden geplaveid met laagje zand , sssssingeltracks , huppedepup zones en meer van dat lekkers (al is lichtaart NOG beter) het werd allemaal goed verteerd.
Het venijn zat in de staart , tussen voorlaatste en laatste bevoorrading zone lichtaart joepie joepie maar maakte wel dat vanaf km80 het toch wat begon te pieken...een welgemikte
elleboogzwengel loste het euvel op en de rest "in de zetel" achter "den brommer" vertoefd. ;)
Goed weer , mooi parcours en opperbest gezelschap dus de volle 100Km genoten.
Grts
Kuba


Za 11/08 Oudenaarde
Best een pittig ritje daar in Oudenaarde vond ik. 57km toch goed voor bijna 900hm. De regen had hier en daar z'n werk gedaan waardoor het vooral in het eerste stuk rond diene vijver wat glibberen was. Op de Kluis één enkele keer een 20tal meter te voet omhoog gemoeten ... vulle sjette duwen en toch ter plaatse blijven, tijd om af te stappen :shock:
Enkel langs da lang stuk rechtdoor toch me een par keer moeten inhouden om niet op de tarmac parallelweg te rijden, en 8€ toch ook wel wat aan de hoge kant. Denk nie voor één of ander goed doel. Wel gratis Ename bij aankomst, maar voor mij meestal geen alcool na de rit, dan maar cola in de plaats gevraagd.
Bij wegrijden van de parking nog Wollie gespot die net kwam aangereden. Sorry, maar was niet de plaats om te stoppen op die drukke weg ...
Nog sms-ke naar den Bakker waar hem was, stond nog te keuvelen aan de 2de BV. En ik me zo haasten om die "vroege" starters te pakken te krijgen. Dees waren gewoon nog later gestart dan ikke  
Willem

Wel leuke rit gehad een trapje op gereden waar enkelen zeiden dat het onmogelijk was. Niet dus.
Glibberstukken en veel kluisjes gezien.
Mooie tocht en leuk keuvelend met Sandra de rit gedaan. Thanks
Stefaan


Zo 5-08-18 TT Brakel

9u stipt vertrokken in Brakel met Eric voor een best wel pittig ritje van 65km met veel op en af. Gelukkig de zon pas wat later doorgebroken zodak maar 3 pullekes van 75cl heb moeten nuttigen bij dit warme weer.
Halverwege me zelf wat tegengekomen - de BBQ van de avond ervoor zeker :shock: - in Livierenbos bijna een sur-placeke bergop gedaan, beetje gefoeter achter mij :D
Tempo wat gedrukt maar echt stilvallen heeft het nooit gedaan.
Eric, twas dik in orde dees morgen!
Willem

Idd Willem mooi parcours daar en heel droog zodat er veel stof was en je het parcours kon volgen door de stofwolken. Stef zou ook veel gehad hebben aan zn brede banden, er lagen her en der mooie zandbanken. Er hier en daar een paar moeten laten voorbijrijden vanwege niet mee kunnen :oops: Bedankt voor de companie en transport Willem!!!
parcours
Eric

Zo 15-07-18
Een zwarte dag voor onze club
Franky komt zwaar ten val en sterft een week later...
We zullen hem missenZo 8-07-18 Hasnon,
Stipt om 07.30H ter plaatse vertrokken met Francky.
Eerste kilometers was richting terrils rijden maar toch al wat mooie stukken , helaas op Km27 en serieuze beklimming
gaf de body van Francky zn achterwiel de geest.
Net toen het mooiste zou starten dus forfait moeten geven en nog goei traininge mits Francky naar de meet geduwd :shock: , aangekomen met 41Km en t'water gutste uut m'n helme...toch effe tijd genomen om hot dogje te eten en colaatje te drinken.
Ons voorgenomen binnen enkele weken terug te gaan om de rit opnieuw te doen (zonder de panne vaneigenst eee)
Toch geamuseerd , de Francky wreed in forme...we gingen even rap en zn herte sloeg maar 66Bpm :lol: :lol: :lol:
Grts
Kuba

ZO 08/07 Avelgem - Ganzenhofkrieretocht
Gisteren afgesproken met Willem aan de op-afrit rumbeke waar Willem me zou meenemen naar Avelgem voor de TT van de krierekrossers. Een mooie tocht met veel krieren maar ook met nogal wat klimwerk. We hadden ons ingeschreven voor de 87 die er bijna 101waren. Willem was beter ingelicht dan ik. Had het forum niet bekeken en verschoot ervan dat er toch bijna 1750 hm aan te pas kwamen. Door de droogte hebben we alles zonder prblemen kunnen oprijden, ook het pironpad (ja dat is dat stukje van 400m tegen 10% waar ze 10 containers steenbrokken naar beneden gedumpt hebben) waar het laveren was tussen de grootste brokken en de brokkerijders (lees wandelaars met de fiets aan de hand). Een heel mooie passage in het kluisbos (eentje dat ik herkende van een endurowedstijd van Wouter en eentje door een privebos waar maar geen eind aan kwam. Prima bevoorrading en dat was nodig want ik had mijn eten vergeten en kreeg plots een hongertje. Gelukkig op tijd kunnen bijtanken. Cowboy peter aan de kant zien staan na een contactje met een auto maar gelukkig niet veel aan de hand. Ook Rado gezien en gesproken, die met een luide knal platviel.
Bedankt Willem voor de companie en transport ;)
parcours
Eric
Zo 01/07 TT Billy Berclau (FR) ,
04.45H biepbiepbiep , miljaarde das vroeg en lang geleden maar k'had er wel zin in.
Nadat Francky z'n voorband bijgepompt had stipt om 07.00H vertrokken , de eerste 18Km was verbindingsweg en onderweg nog even stoppen om den voorband weer even bijpompen.
Dat het opletten zou worden met de pijltjes was algauw duidelijk , intussen hadden 3 forumbikers die enkele minuten na ons gestart waren ons bijgehaald..net toen het lekkers begon en ja hoor
den voorband weer plat dus gestopt en de heren laten rijden om een binnenbandje te steken waarmee het euvel opgelost was.
Sous-bois...terrilleke hier en terrileke daar het werd vlot verteerd , stralend zonneke..bij momenten bloedheet tot we plots...weer boven op den terril stonden van waar we kwamen :shock: :shock: die pijltjes je weet wel :roll: maar zo konden we een mooie afdaling nogmaals doen , dat we hiervoor een eerder zware klim voor de klucht gedaan hadden namen we er graag bij.
Was het de zon of het feit dat we ruim voor waren op schema maar we hadden precies tijd en alles mooi op tgemakske, t'was ook het weer niet om te sjezen en ik had mij voorgenomen (met de gedachte dat we volgende week op verlof vertrekken) geen streken uit te halen en zo de wet van Murphy te tartten , zodoende ook geen enkel STRAVA PR'ke te bespeuren in de afdalingen ;)
De kilometers vorderden tot we op de plaats kwamen waar de dochter haar salto met dubbele schroef geoefend had , er werd even de tijd genomen voor het zingen van de brabansonne gevolgd door een minuut stilte....op de plaats van de "landing" waren de afgeknakte bomen en put die niet moest onderdoen voor een bomkrater nog zichtbaar :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na 40Km kwam de bevoorrading...gene minuut te vroeg me dunkt want de waterpulle was leeg , door ons vroege startuur stond de 1e bev. er blijkbaar nog niet bij onze passage :ugeek:
Hierna was het nog naar en DOOR Wingles met de nodige stofwolkjes , de forummers werden terug bijgehaald en samen naar de meet gereden.
De pijlen waren dat niet , het parcours beter geweten en veel laten liggen maar nog steeds meer dan de verplaatsing waard.
Mooi weer , we hebben niet alleen tetjes gezien maar er ook naartoe geslopen en er op gereden :mrgreen: en stipt om 11.40H terug thuis :o , meer moet dat niet zijn.
Grts
Kuba

Zo-07-18 TT Koekelare
vandaag koekelare bezocht na gisteren de "frank hoste classic" gereden te hebben :-?
lekker warm alleszins :oops: :oops: :oops: ,eerste bosje aan een kasteel was leuk ,draaien en keren ,dan ook gebist :-D ,ondertussen goede bevoorr gehad.ja bij thanghe wast nogal grof langs dien draad :-) ,de tweede bv was er ook alrap,lekkere frisse drank in den put gekoeld haha.tweede bosje zo achter een hekken was ook toppie (x2 :-? )kon mij nog herrinneren bij de 1ste editie v/d grysperre-mtb-tocht dat ze daar foto s trokken op die jump-platen :-?
op t eind ook nog leuk stukje aan de sporthal en den pop-up berg vond ik wel goed gevonden,leuk voor de liefhebbers.mooie voormiddag gehad en daarna bi de plaatselijke middenstand in koekelare nog een lekkere koude schotel naar binnen gespeelt :P
Sofeurken

Zo 1-07-18 enduro op de Cats
Heerlijk gebikt op de Cats met Stef en een broken biker. Stef had de dag ervoor het parcours verkend en wat voor een parcours. De bouwers gezien en gesproken en wat blijkt, het zijn westvlamingen. Knap resultaat. Mijn stabilisator was wat van zijn slag na een schuiver, heb dus de mooiste stukken moeten uit het filmpje moeten laten. Dat komt er aan wat later in de week.
@Johan : hey ouden, we moeten nog eens samen biken he. De groetjes aan je schatje
@ Stef bedankt voor het gidsen en transport
Graag wat meer grysperres voor dat meer technische werk. Iedereen kon dat aan !!!
filmke online
https://youtu.be/zTmnnkD-HMo

Laatse stukje onstabiel vanwege camera niet meer in balans
tram4
Berichten: 1398
Geregistreerd: 17 jan 2012, 14:44


Za 30-06 TT Koekelare
Vandaag Koekelare gereden. Kort nachtje na straatfeest, thuis vertrokken met de mtb. Francky gespot met een "vette fiets", efkens goeden dag gezegd en weg waren we voor de 68km. Geen al te frisse benen en beetje te warm naar mijn gevoel :oops: . Extra 5km lus Wijnendale "bos" meegenomen. Paar leuke draai en keer boskes, maar verder niets om naar huis te schrijven. Laatste extra terril lus :o :o van 2km links laten liggen wegens al redelijk gechauffeerd en dorst. Bij aankomst 2 blikskes Ice Tea naar binnen gewerkt om dan de terugrit aan te vangen. Een mooie 100km op de teller.
Willem

29-06-18 Ritje heuvelland
gisteren een leuk ritje gedaan met David in het heuvelland. Deeltjes van het BK parcours en ander moois. Bedankt David voor het gidsen.
Parcours
Eric

Zo 24-06-18 TT Westrozebeke
Thuis vertrokken voor een good old TTtje in Westrozebeke. In het naar daar rijden Frank gezien die al vertrokken was maar ik moest nog inschrijven. Nog wat gebleven tot 8.30h (mss komt er nog iemand ? ). Een berichtje naar Stef maar den dezen lag nog horizontaal :o . Dan maar vertrokken. Mooi parkoers maar een vlamparkoers. Zat nog met wat snot dat er maar uitgereden. Aan de 2e bev Frank tegengekomen en ook Ellen. Dan de rest met Frank gedaan tot aan de keuneleute en dan recht naar huis. Was juist om 11.30h thuis, dat was een juiste timing. Bedankt Frank voor de companie!!!
Parcours
Eric

Zo 17/06 TT Blaton,
Deze morgen om 05.30H sms naar Francky of hij Blaton reed en ja hoor , zou samen met de forumbikers rijden maar der was er eentje te laat en beslist om stipt om 08.00H met ons 2'tjes te vertrekken.
Parcours lag droog , zelfs de stukken die zelden droog liggen geen probleem.
Laatste bevoorrading gelaten voor het wat het was (denk de 4e?) ne mens zou dikker arriveren dan dat em vertrokken is seg.
Altijd een ZEER te smaken rit (zeer mooie passage mer du sable , menig singeltrack van de betere soort..allez alles wat een mens z'n hartje wenst) , het vlotte goed en zodoende om 12.10H al weer thuis..ideaal!
Franckyboy merci voor de compagnie , op naar de volgende.
Grts
Kuba

Zo 17-06-18 techniektraining keuneleute
Eric en ik serieus aan de techniek gewerkt. We zijn er alle twee op vooruit gegaan met een mooie variatie aan uitdagingskes.
Filmpje volgt de relive vind je hier.
Was een leuke voormiddag die ik graag overdoen.
Volgende week zaterdag ist weer wedstrijd in sprimont op den enduro.
Kzal er zeker wel bij gevaren hebben door vanmorgen alles nog eens op te rakelen.
Greetz
Stef
parcours

Was idd leerrijk. Had speciaal mn zware nobby nick en zware wielen ingestoken en mijn klikpedalen vervangen voor flatpedals. Zo kon ik niet valsspelen . Spijtig genoeg niet kunnen doordoen tot het einde, mijn zadel was stuk (het was dan ook een heel oud exemplaar die nog op mn genius dienst gedaan had)Zou dat graag nog eens doen met meer leden, je steekt er altijd wat van op en stimuleert elkaar...
Stef bedankt he
filmke

Re: Zo 10/06  Gullegem
Zoals een "minder echte" de GPS ingesteld naar the place 2 B in Gullegem. Onderweg een wake-up-call van een echten met de vraag of ik soms toch niet met de velo afzakte naar huize Kurt. Nee dus. Vastgesteld dat de GPS in Kortrijk 'flipte' en zelf maar op den tast het RV vervoegd. Gregory en Kurt stonden al met opgewarmde banden te wachten.... Aangekomen in 't gezelschap van mijnen fanclub, tot groot jolijt van Gregory, om 08u20 ingeschreven en den Eric werd serieus onder druk gezet.... was net alle camera's aan 't monteren en af aan 't stellen (borstkasconstructie afgedaan: montage op stuur EN cameraatje onder 't zadel voor de backward-video...). Iets voor 08u30 aangezet. Kurt was met dien anderen velo en naar het schijnt was dat de reden waarom het net iets sneller ging: bullshit volgens mij. Hij had op zijn minst "hazepaté" binnen (powerdranksken was op sinds vorige week, had dat over het hoofd gezien en net voor den aftocht haardstede een alternatief "gegeten".) Zeer snelle tocht dus. Quasi volledig droog op een 8-tal diepere putten met water, die de achterkomers 2 maal proefden (van de voorganger en dan van de eigen 'splash'). Quasi zotgedraaid in de welbekende bosjes, op een bepaald moment zelfs efkens den tel kwijtgeraakt van het aantal te ontwijken boomkes, met alle gevolgen vandien. Bevoorrading, waarvan geen foto's beschikbaar, in orde... ware het niet dat bij de tweeden doortocht Kurt zijn 'teerbeminde' bike-brothers zag aanzetten.... niet te doen, een effect van 'n een rode lap op .... => tempo nog wat hoger. Na aardig wat vals plat en single tracks door hogere netelconcentraties (by the way 3 in black outfit en enen die reclame moest maken voor West-Vlaandrens mooiste 8-) armkens en beentjes bloot hé), veilig en wel/zonder incidenten aangekomen. Mijn voorstel om met mijn nieuw fietslotjen de vier velo's aan mekaar vast te maken en op 't gemak den après aan te vatten werd precies nie echt g'apprecieerd..... :o : Kurt voelde zich onmiddellijk geroepen om garçon van den dag te spelen en deed dat eigentlijk wel goed. Den Eric was content: heeft weer wat montagewerk (2 camerakes, waarvan den achtersten wel wat meer opnam dan dat hij zelf veronderstelde/wilde :mrgreen: ). Al goed dat Gregory d'er was, want bij 't vertrek naar hus, was Kurt eigentlijk al weer vertrokken voor de tweede ronde :shock: ). De afwezigen hadden natuurlijk weer ongelijk, maar nie getreurd...check 't forum & join us next week! Merci gasten :!:
Koen

Mooi verslag koen.
Was inderdaad weer gezelligheid alom , in de zo goed als enig afdalinkje van de dag even alle rijhulpsystemen genuttigd omdat ik mij wat te veel op den eric zijn achterw...euh band concentreede :mrgreen: hopelijk stond cameraatje dan af ;)
Ik pleit onschuldig i.v.m. de hazepate , t'lag aan m'n goed doorbloede kuiten zoals Eric opmerkte :lol: :lol: aan het scenario na 2e bev. pleit ik dan weer schuldig..k'kan der nie aan doen t'is sterker dan mezelvn :lol: :lol: :lol:
Merci voor de wederom geslaagde voormiddag gasten , op naar de volgende.
Kurt

Filmke
parcours https://www.strava.com/activities/1639790597
have fun
Eric

Re: ZO 03/06/2018
Met 5 aan de start , Ikke / Willem / Koen / Eric en Stef.
Mooi op tijd naar de fietsen met als doel mooi stipt om 08.30H te starten...om luttele seconden later met ladder/sterschroevendraaier en alle nodige atributen de regenbuis van het gebouw aan het demonteren te zijn daar de Koen zijne sleutel in t'slot afgebroken was en de fiets aan de ongelukkige regenbuis hing..ware het niet da willem tot enige spoed aandrong had bakkerke verzekerst nog beginnen plakken en papieren ook :lol: :lol: :lol: :lol:
Iets later dan verwacht op stap dus en de sfeer zat er in.
Parcours mooi droog , bitje omhooge en bitje naar beneden...op den duur werd het precies ne sprint als konijnen naar een hol telkens er een afdaling aan kwam :D :D
Niettemin was het in de afdalingen geregeld opletten voor wandelaars.
Hier en daar stopte het peleton om een plaske te doen..der zullen daar wat planten een groeischeut krijgen , de niet stabiliserende stabilisator (die een willietje van z'n eiegen had) stond op dat moment neerwaarts gericht ..raar dingne da..pijs da Eric da gekocht heeft aan Dennis Black Magic :lol:
Terwijl den Willem onder den indruk bleef van m'n gebruinde kuiten schoven de km onder ons wielen tot....pataat een kei en een gescheurde band die al snel gestopt werd door de pitcrew...tot 2 x toe ..waarvoor een zwembadkit nie goe is eeee :lol: :lol: en ik zag dat het goed was al was het oppompen van de band uiteraard weer stof tot enige ambiance.
Rest van de rit was het precies op een juttekoko dus heel voorzichtig geweest en kunnen uitrijden , wel de stukjes langs dikkebusvijver (letterlijk) links moeten laten liggen.
Op den Apres nog een babbelke over National Geographic en !""!!+-*/tuuuuuuuuuut...censored by the gorvernement :o :shock: :lol: :lol:
Wat ik van het parcours vondt..k'zou het niet weten want k'heb mij (wederom) zot geamuseerd met de bende , merci mannen voor een zeer geslaagde voormiddag die de zin om te rijden
een spontane boost geeft , TOPPIE
Grts
Kuba

En zo kwam het dus dat Stef het meeste hoogtemeters heeft van ons allemolle, woare 't nie van da trapladderke (+2,15 m) ...(in 't ander geval woaren we al 'n een serieuzen circusact an 't bekokstoven: up makkanders schoere goan stoan - 2 viezen lossen en tonne een pirouette moaken met die zworte afvoerbusse zonder te vollen.
w' an in ieder geval zot veel bekieks en wie wit ... binnenkort op "joutube" een live verslag.
Gasten 't was were dik in orde en surtout w'an 't were wel mee.
Grtz
Koen

Schoon verslagske Kurt, enkel jammer van die witte plekken waarvan ik nog steeds last heb als ik m'n ogen open doe :roll:
Verder ook benieuwd naar het filmpje: "hoe-steel-ik-een fiets-terwijl-iedereen-het-ziet-met-de-dakgoot-truc" :lol: :lol: :lol:
Volgende week: "hoe-steel-ik-een fiets-terwijl-iedereen-het-ziet-met-de-dranghekken-truc", maar dan nemen we een topmodelleke woehaa
Willem

Voila, hier het filmke, de stabilasator werkte naar behoren, de ambiance zat snor, enkel mijn garmin stond op indoor dus niet geregistreerd :o .
Bedankt he gasten, kijk al uit naar de volgende
Eric
Filmke

Leuke voormiddag met de grysperres
Merci mannen greetz
Bakkero
Parcours


Za 03/06/2018
Vandaag TT Dikkebus gereden samen met nog iemand van Wielerclub Oekene. Leuk ritje met de gekende hellingen, parcours ligt er zeer goed bij, enkele plassen, maar geen modderstukken. Met de verplaatsing naar daar en terug een mooie training van 127km afgewerkt en ca. 1200 hm.
Morgen geen mtb voor mij, zal nog eens meegaan met de wielertoeristen.
Gregory

27 mei TT Ogy
Ritje ogy was een leuke verzameling grysperres. Kurt gregory koen eric willem en ikzelf.
Lang geleden dat er 6 samen aan de start stonden.
De rit was fantastisch. De ondergrond werkte tegen door de weer goden slechts.
Toch een leuke voormiddag gehad.
En blij dat we al die mannen nog eens terug zagen.
Greetz
Bakkero
parcours

Was idd leuk. Het eerste deel was droog en prachtig, het 2e lag het een pak zachter. We hebben dan maar om een lus over te slaan en het laatste stuk lag opnieuw droog. Voor een 6tal mtbers eindigde de rit in een ziekenwagen :o :o :o Ik denk dat er volgend jaar een aantal de easy way gaan nemen. Daar nog eentje en nog eentje gedronken en moeten vluchten voor een onweer. Dank aan Willem en Stef voor het transport en aan de hele bende voor de ambiance. Filmke volgt
Parcours
Filmke
Eric

zo 27/05/18 buggenhout
net zoals vorig jaar terug de bergpallietertocht gereden.in grote lijnen zowat hetzelfde parcours als vorig jaar denk ik al vond ik de lus van de 75(80 :-? ) iets zwaarder.buiten een klein buijtje geen regen gehad,wel bij momenten dreigend weer en 28 graden :oops: :oops: :oops: toffe organizatie,moe en tevreden huiswaarts
Johan

19 mei TT Montroeul-au-Bois
Montroeul-au-Bois, dacht deze ooit wel eens gereden te hebben, niets van. En me dan ook een beetje mispakt aan het parcours. Was van gedacht een lichtgolvend niet al te veeleisend tochtje voorgeschoteld te krijgen, ideaal als opwarmer na vorig weekend, pff, me toch serieus mispakt. Vond het bij momenten best wel pittig, hier en daar herkende ik zelf stukken van de Herdermarathon.
In 't begin wat problemen gekend met de pijltjes, efkens gevraagd aan een medebiker, 'k moest de groene pijltjes op het wegdek volgen :roll: :roll:
In 't eerste bos, heel veel wandelaars gezien, dacht al "ben ergens verkeerd gereden" ... noppes ... de wandelaars waren vergezeld van een tweewieler. :D :D
En Greg, veel weidedoorsteken niet gehad, herinner me een stuk of 4 waarvan eentje dwars door een tarweveld. Gelukkig alles droog een koppekeihard. Maar wel veel, heel veel gras gezien ... maar nog iets meer stof.
Eén plaske tegen gekomen waardoor een poetsbeurt van m'n machine nadien wel beetje nodig bleek te zijn. Na goed 76km (de toer van 85 volgens de website was er niet) terug op feestweide gereden met toch een paar vermoeide benen. Onderweg hier en daar toch een paar keer teveel geforceerd, niettemin hierdoor aan een deftig uur terug thuis.
Willem


Re: 19 mei TT BEUVRY
Gisteren in BEUVRY maakt de dochter na 20 Km een inschattingsfout bij een klein onnozel bultje. (kwam met nog te veel snelheid van den terril en zal gedacht hebben k'zal ier ne keer jumpke doen over da bultje ((())) ...kan gebeuren eee
Ambulance in naar hospitaal LENS erna naar hospitaal Roeselare met verdict sleutelbeenbreuk / zwaar gekneusde heup en wa blauwe plekken overal.
Wat een amusante voormiddag MTB'en moest worden is geïndigd in om 21.00H TEN getjoold thuiskomen.
En k'zal wa kleren nodig hebben ook want der werd nen complete teneu vakkundig in stukken geknipt :cry: :cry:
T'jong geweld is dus effe buiten strijd en knoem ze vanaf nu mijn ievel Knievelke
Kurt

19 mei TT brugge st. andries
Vandaag later dan voorzien maar was gisteren ook later dan ik dacht., de rit in Brugge gestart twas 13u 3u later terug bij af leuk doch redelijk eentonige rit gedaan goed voor 73kms.onderweg naar de rit nog een flits van greg opgevangen en vriendelijke begroeting in ontvangst genomen
Stefaan
parcours


Zo 13 mei ritje rond gits
Bekijk Losrijden met eric op Relive!

Za 12 mei TT hertsberge
Vandaag om 08u present bij Stef thuis. De bike op en richting Hertsberge. Aldaar aangekomen na 24km en ingeschreven.
Na 60km TT, die lekker droog en door de gekende bossen ging terug aan de inschrijving. Ons klassieke recept van enkele leffe's ( je moet de inrichter toch een plezier doen !) en het recept van Sandra (2 stutjes met kaas) dan terug de bike op richting Gits. Aangekomen met een brede smile en 107km (mijn eerste 100+ sinds héééél lange tijd, jaren ?) de Pyga geparkeerd in het crossparcour van Stef (die zijn tuin moet worden).
Thx voor de compagnie Stef en ook om het tempo in de gaten te houden !
Wollie

Zaterdag idd op mooi uur vertrokken voor 100+ ritje hartslag onder controle en genietend van het weer. Parcours begon mooi de dreven erna tja we wisten dat het zo ging zijn. Samen toch genoten met Wouter van de rit het weer en de rit. Een babbel met francky aan onze eerste bev die zijn tweede bleek. Zijne stereo bekeken en goed gekeurd. Lekkere bak.
De rit mooi kunnen afsluiten op o ze terras. Merci Wouter was tof dagje
Bekijk TT hertsberghe met heen en terug op de dikke bandjes op Relive!
Onze rit in een nootedopje
Stefaan

Deze morgen ook herstberge gedaan met dochter en schoonvader , ideaal weer en parcours inderdaad droog..k'had na een eindje wel iets van "nu nog een dreve en krij via de weg naar de meet"
Alles wreed op t'gemak en k'heb den indruk op strava da iedereen t'groot verzet thuis gelaten heeft vandaag , t'zal t'were zijn zekerst
Kurt


10-05-18 ritje rond Gits
Ritje gereden rond gits met stef. Opt gemakske met een leuke apres. Daarna met koude motor weer de gitsberg op waardoor de benen onmiddelijk vol liepen met westmalle dubbel ;)
Bedankt stef
parcours
Eric

6 mei TT perewelz
Zoals voorzien afgesproken om met Kurt Peruwelz te rijden. Op een mooi uur bij Kurt vertrokken om iets na negenen de op de bike te springen. Een mooie tocht gedaan met 3 terillekes en heel veel bos. Ik herinner mij dat we deze tocht vorig jaar ook gedaan hebben zij het in een nattere versie. Heerlijk bikeweer en fijne companie. Bedankt Kurt !!!
parcours
Filmke
Eric

Hier inderdaad gestart met Eric op de juttekokos.
Parcours lag inderdaad heel stuk droger (buiten 1 kleine vochtigere passage) dan vorig jaar.
Een 3-tal terrils en meerdere mooie stroken , mer du sable zat er niet in maar was zeker niet noodzakelijk om een zeer te genieten rit te zijn.
Op de bekende terril boven even genoten van het uitzicht ..en naheigend van de beklimming.
Met de pijltjes was het wel wat opletten en dan ook een stukje misreden , redelijk wat schoon madammekes gespot maar bewust
ons mond gehouden want deze blijken over zeer scherp gehoor te beschikken :lol: :lol: :lol:
Mooi weer , mooi parcours en excellent gezelschap wat moet ne mens meer hebben.
Benieuwd naar het filmpke , de stukken waar m'n tong in m'n wiel hing moet ge der maar uit knippen ;)
Grts
Kuba


1-05-18 ritje op de baan
Toerke gedaan met Stef die precies als een oud ventje van de 24h is gekomen. Oude spoorweg naar zonnebeke en vandaar op het terug langs een ander baantje met de wind int gat al keuvelend. Gestopt aan de vernieuwde ob om eentje te drinken. Bedankt wi moatje ;)
parcours
tram4

21-04-18 MTB ritje heuvelland
Deze vm een berichtje ontvangen van Stef, de uitstap naar de kluis ging niet door. Dan het spreeekwoordelijke geweer van schouder veranderd. Het zou een ritje naar het heuvelland worden samen met Willem. Samen met de wind op kop naar loker gereden. De wind gaf ons beiden geen goed gevoel in de benen :oops: . Daar aangekomen onze stutjes binnengespeeld en dan aan de stukjes offroad begonnen. Zalig weer, het was genieten. Rond 11h de terugweg aangevat en een onfortuinlijke wielertoerist op de grond zien liggen waarmee ze bezig waren...toch altijd een akelig aanblik. Het was nu 30km met de wind achter en de beentjes voelden al heel wat beter aan. Thuis nog eentje op een teras gedronken, maar we moesten niet veel babbelen, een praatgrage buur hield ons aan het lijntje.
Bedankt Willem voor de 80km fijne companie.
Geen parcours vanwege vergeten te registreren...het begint een gewoonte te worden
Eric

Yup, het was zeker genieten ... van de compagnie, van het weer en van het juffrouwtje in korte broek met de botinnekes
Willem
Zo 18 maart TT Poederlee
Zondagmorgen 18 maart ten huize Degrave-Vanoverbeke : de wekker.... miljaar ... ik steek mijn neus boven het donsdeken .... néééé, terug onder het deken.... ik wil niet ...
Sandra heeft geen compassie en gooit het dekbed van ons af.... toeme toch... .
Gezien er geen Grysperre kandidaat is voor Poederlee zien we Belsele op de kalender staan, hmmm toch al goede dingen gehoord van deze kant en minder ver, dus Belsele it is.
Wel ik moet zeggen, aangenaam verrast. 75% offroad zal zeker kloppen, zanderige ondergrond en weinig modder (beenhard) : check ! Redelijk veel bos : check ! Goede douche achteraf : check ! Goede après : check.
Maar veel te koud voor mij ... . Toch de 54km uitgereden.
Deze week konden we al profiteren van 3 daagjes Oostkantons en een toffe rit van 57km/1000hm in de zon dus onze week was top.
Nu graag wat warmere temperaturen aub.

Grtjs, Wouter & Sandra

Zo 7 april ritje rond zedelgem
Afgesproken bij Willem maar toch een 10tal min later vertrokken vanwege een vlaag. Zonnig en 20gr hadden ze beloofd maar toch de 3/4 overtrekken en mouwstukjes aangetrokken en ik kon ze verdragen. Bij willem mn stutjes binnengespeeld en vertrokken. Willem was gids van de dag en toonde me al het moois op mtbgebied rond zedelgem. Na 50km nen op een terras gedronken en terug naar turfcity. Had vragen bij mijn huidige conditie en daarom op de terugweg een 20min test ingepland wat eigenlijk een 40min test was en deze viel al bij al nog goed mee. Goed voor een 100km en een goed gevoel. Bedankt Willem voor het gegids !!!
parcours
(had wel de heenrit vergeten te registreren :oops: )

Zo 18 maart TT Lauwin Planque
Wij met z'n 3-tjes gestart in Lauwin Planque (FR)
Alle met de juttekokos onder het mom t'zal wel meevallen.
Dat ik s'ochtens mn schoenen nam en ze nog vol water stonden van vorige week , en in deze temperaturen dus met ijsblokken rond gereden heb , had al voorbode moeten zijn...
Rit houdt in principe maar 1 terril in en dan nog beperkt , rest wel leuke stukken maar net de verplaatsing niet waard , de lus van de grote rit geen enkele meerwaarde.

Lichtje "low battery" van de dochter begon al te flikkeren en tot dan geen droog parcours maar alles te rijden maar toen...ja toen kwamen we aan Km 46 :o :o :o :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: en joegen ze ons een
stuk in die niet beter te omschrijven is dan beton met kiezels en al , enkele 10-tallen meters verder stonden we allen geparkeerd (en alle anderen die poging waagden) ..niets die nog draaide.
Al redelijk pissed en niet wetende hoe lang dat stuk was de fietsen dus op de rug ...terug naar de weg gewandeld...serieus wat prutsen om alles terug draaiende te krijgen en via de weg rechtstreeks naar de meet in zak en as da we ons schoon dingen daardoorgejaagd hadden :cry: :cry: :cry: :cry:

Wordt geschrapt dus..voorgoed.
En zoals allen ....waar zit godver die beruchte opwarming van de aarde seg :lol: om dit te bespoedigen en uit puur protest bij thuiskomst ne goeien hoop plastic in de hof in brand gestoken en 20 deodorant flessen leeg gespoten :lol: :lol:

Grts
Kuba

Zo 18 maart James vanlandschoot classic in Wielsbeke
Vandaag samen met Gianni de James vanlandschoot classic in Wielsbeke gereden,
morgen normaal terug mee met Wielerclub Oekene.
Gregory
Zo 10 maart TT rekkem
Bende plooiers seg :o
Rekkem,
Om 08.00H gestart met dochter / schoonvader en Francky.
Met ons 4-tjes ons ferm geamuseerd , het parcours lag tegenover volgende week eeeeuuuuh...denk dat uitdagend het juiste woord is :lol: :lol: :lol:
Alles wel goed te doen tot we aan t'klein eilandje aankwamen , t'was grotendeels te rijden..glijden :shock: allez voor ikke en Francky dan :D wel direct met formaat fatbike banden aiai m'n fietske :(
Aangekomen met een 60Km , lang geleden nog eens zo vuiltjes te zijn geweest..afspuitstand dus nie enekel voor de velo gebruikt en bij thuiskomst zelfs de velo gekuist ge kunt pijzen seg :lol:
Grts
Kuba

Zo 25 feb TT Koksijde
Koksijde,
Iets voor 08.00H gestart met Greg , t'wijzerke gaf -4 aan maar geen tijd om er last van te hebben.
Parcours was naar mijn mening subliem , alles wat een mens gelukkig maakt zat er in , militair domein / albert duinen en zo veel meer lekkers met meer lange singeltracs die ik mij ooit meen te herinneren.
Gedacht een "moment de gloire" te beleven toen we het strand op reden en ik het tellerke de 40 in joeg wat normaal meer dan voldoende zou moeten zijn....luttele seconden later zat ik al achter mijn moeder te roepen toen Greg vond dat het nog te traag ging :shock: ..overnam.. :x en mij vierkant losreed :o , mij zodoende op da stuk zo piepedood gereden dat ik zelfs den dijk niet meer op raakte hoewel het hard genoeg lag om er zelfs met een koersfiets op het achterwiel door te rijden :oops: :oops:
1e werk bij thuiskomst was dan ook den Greg te ontvrienden op smoelboek :lol: :lol: :lol:
Mij wel fantastisch geamuseerd , de longen eens kunnen open zetten nu de jongste niet mee was en albijal met goed gevoel rond gereden.
Grts
Kuba
@Bakkero , wa steke gij allemaal uit vint...ge zijt nog in carnavalstemming zekerst

Zo 25 feb ritje op de baan
Deze morgen wat later vertrokken vanwege wat darmproblemen van onzen oude hond, met de nodige opkuis.... :? Bij Stef aangekomen die al wakker was, dat was al een eindje geledenc- ;) . Twas fris en tegenwind vertrokken richtin huweynbossen - hoeve ter kerst en dan de vaste route naar de keuneleute. Daar weer wat gespeeld, het moest maar zo lang geleden niet zijn. Wat onmogelijke hellingetjes opgereden wat de ene met heel brede banden al iets beter lukte dan de andere en als uitsmijter, het plezier kon niet op zou Stef zn trailkunsten demostreren door met zn bredebandenmachien die ronde tafel op te springen.....Nen duwke tegen een stammetje zijn rukte zijnversnellingsapparaat van zn kader. Tewas gedaan met de leute. Gelukkig had ik een reservepad mee van Scott Na een tijdje met verkleumde handen kregen we alles op zn plaats maar het was duidelijk niet de juiste. Spel weer gedemonteerd en een wat zonniger plaatsje opgezocht. derailleur met spanbandjes tegen het kader gebonden, ketting ingekort en zo naar Gits. Bij koffie en pint er nog wat over gezeverd en dan naar huis. Ja Stef al wat materiaalpech gehad dit jaar he :evil:
parcours
Eric

Zo 18 feb tt aartrijke
,Oeps een tournée générale ipv tournée minérale :shock:
Beetje vroeger dan verwacht vertrekkensklaar, dus eerst nog klein extra lusje gedaan vooraleer naar Aartrijke af te zakken. Stipt om 9u in zaal Jonckhove aangekomen, bijna samen met Eric en zijn konijn in z'n broek ;)
Eerst nog berichtje naar de Bakker, lag nog te slapen :roll:
Alles aan een gezapig tempo, niets geforceerd en volop (goed ingeduffeld) genoten van het prachtig weertje. Ondertussen deed de zon ook haar werk waardoor er toch wat afspuitwerk was na de rit.
Bij aankomst de gratis aangeboden frieten en frikandel links laten liggen en, bij gebrek aan een warme choco, genoten van een vers warm soepke 8-)
Eric, toffe morgen, en verzorg je een beetje hé. Af en toe da been eens los schudden om da keun uit je broek te krijgen want 't is echt geen zicht je op je koffiemolentje naar boven te zien rijden ;)
Willem
parcours

Berichtje te laat gezien... Deze morgen gestart om 10 u 40. Ondertussen was de bevroren ondergrond al goed aan het ontdooien ... waardoor het iets harder stampen werd. Die gasten hebben hun best gedaan om zo origineel mogelijk te zijn qua parcours. Buiten Vloethemveld niet veel dezelfde stukken gereden uit de tochten van Jabbeke en Varsenare.
Kijk alvast uit naar volgende week. Grtz
Focusrider


Zo 11 feb vaste route ingelmunster
Berichtdoor KUBA » 11 feb 2018, 18:16
Na een valse start gisteren vandaag gelukkig wake-up call van greg ;)
Met de dochter bloso ingelmunster gedaan...en weer verontwaardigd dat ze in die streek blijkbaar de aanval op alles wat op een boom lijkt hebben ingezet :( :?
De voorlopige brug proberen omhoog te rijden in het gootje , gelukkig stonden m'n klikkers niet te vast :shock:
De dochter erin geslaagd de ketting 385x rond voorblad te plooien , t'kan aan t'stof gelegen hebben maar denk eerder dat ze moeten leren te stoppen me stampen bij chain suck..toch wel effe nodig gehad om den boel terug draaiende te krijgen :roll:
Ons wel samen geamuseerd en volop genoten van t'zonneke.
Dat maar gauw wa warmer en langer klaar blijft want k'moe vree moeite doen om ip de vlo te kruipen.
Grts
Kuba
Zo 4 feb ritje op de baan
een leuk ritje gereden deze morgen met willem en eric
parcours
stefaan

Twas weer om te brullen vandaag. Samen een ritje van 3 op een rij aan een gezapig temopoke. Samen gereden met nen (engelse) adhadeêr en daarmee veel plezier gemaakt. Nadien een chokoke en naar huis. Bedankt zulle
fotokesZo 27 jan enduro in Raisemes
Eric,drie broken bicycle leden en ikzelf wat aan onze fysiek gewerkt in Raismes.
Kwestie van het niet te verleren. leuke voormiddag gehad tot de Broken Bicycle letterlijk te nemen was
Stefaan

hier ons filmke van raismes genomen met de gimbal. Toch behoorlijk stabiel zenne.
film

Zo 27 jan tt Lichtervelde
Awel Marlonski waar zat ge di.
Deze morgen uw bericht gezien...zere sms na greg...en allen ter plaatse rond 08.15H gewassen en gestreken om Marlon te verwelkomen , menig traantje vloeide toen em nie kwam opdagen :lol: :lol:
Soit met ons 3 vertrokken en de ene na andere slijkstrookje verwerkt en na 20Km de batterij van de dochter al plat :roll: :roll: , Greg gemeld dat hij best door reed en wij afgeslagen voor de 40
met mijn humeur zodanig op vriestemperatuur dak zelfs al grommen en grollen afgeslagen ben bij m'n loopje achteraf en zelfs onderweg van m'n kl aan het maken was tegen een pimpelmees waarvan ik vond dat hij mij een dirty look gaf :lol: :lol: :lol:
Kurt

Zo 21 jan TT Moorslede
deze morgen nog sms na greg dat wegrit ook goe was mor hij had zin in een bitje modder , en modder werd het :shock: :shock:
Om 08.00H samen vertrokken naar Moorslede , begin liep wat vierkant maar na een laagje minder wast al beter :mrgreen:
Greg op t'laatste ne cyclocrosser aan het jennen (lees bitje per bitje versnellen tot den damp uit zijn oren komt om dan weg te rijden :lol: :lol: ) die eenmaal ik erbij kwam nog net adem
genoeg had om "wukne zot" te zeggen , ik kon enkel bevestigend knikken :lol: :lol:
Ons goed geamuseerd , mijn benen afspuiten om dan nog naar huis te moeten rijden was met deze temperaturen een iets minder goed idee :roll: :roll:
Grts
Kuba


zat 20 jan pijl controle trail aalter

Mijn opdracht ook volbracht offroad ritje van 90% offroad mmmmmm.
Lag vettig maar toch nog prettig.
Ketting wel doorgestampt. Dus even een kleine tussenstop om dit euvel te verhelpen. Net voor de lopers van de 42km terug op parcours en dan wat snelheid moeten maken om die mannen voor te blijven in de bossen.
Lekker voldaan aangekomen met 50km.
parcours
Stefaan

zat 20 jan Ritje op de baan
opdracht volbracht samen met Willem. Op het einde voldoende regen om de rit in te korten. Toch 95 km .
Zo 13 jan TT klerken
Leuk gezelschap op de TT klerken met Willem en Eric aan men zij.
Goed dertig kmterkes samen gereden van de TT en dan moeten afdraaien omdat ik om 12u in zwevezele moest zijn.
Toegekomen mooi op tijd met 75km in de benen. Goed weekendje gehad.
Thanks guys en tot de volgende

zo 7 jan ritje op de baan
Gisteren bij mij thuis vetrokken om 08.30H samen met Eric en Gregory voor mijn standaard trainigslusje namelijk de bedevaartsroute.
Toen Greg aankwam met z'n krom stuur kreeg ik even de ruttel ;) , mede door het stevige briesje die er stond bij momenten behoorlijk mogen stampen
en zo ook goei traininge gehad .. was ook de bedoeling nu dochter ne keer nie mee was.
Ideale voormiddag in uitstekend gezelschap , merci gasten en tot de volgende.
Grts
Kuba
Terug naar de inhoud